30.04.24 BVT Nyheder

Vaskeribranchen leder vejen mod en ansvarlig tekstilindustri

Rapport fra Teknologisk Institut afslører afgørende løsninger og teknologiske barrierer

Tekstilindustrien står over for en afgørende overgang mod mere ansvarlighed. En ny rapport fra Teknologisk Institut belyser fire primære teknologiske barrierer og de tilhørende løsninger på tværs af tekstilernes seks levefaser. Disse barrierer inkluderer ressourcekrævende produktion, kompleksitet i tekstilaffald, manglende genanvendelsesteknologier og risikoen for uønsket kemi.

I rapporten fremhæves vaskeribranchen som en nøgleaktør med flere afgørende teknologiske løsninger, der adresserer flere af disse barrierer. Især inden for genanvendelse og forlængelse af tekstilernes levetid viser branchen ansvarlige løsninger.

”Der er meget viden og mange teknologier i den industrielle vaskeribranche, som forlænger levetiden samt øger muligheden for genbrug og genanvendelse. Uhensigtsmæssig og forkert vask kan forkorte levetiden for tekstiler drastisk.” Lasse Rafiq Hangaard, Konsulent

Helt konkret leverer vaskeribranchen to anbefalinger og løsninger til problematikkerne:

  • Vaskeribranchen flytter ejerskabet af tekstiler fra forbrugeren til vaskeriet. I vaskeribranchen tilbyder virksomhederne vask til private og organisationer. Denne model skaber et incitament til at tænke holistisk og indkøbe tekstilprodukter af højere kvalitet samt til at optimere vaskeprocedurer og andre vedligeholdelsesindsatser
  • Derudover fokuserer vaskeribranchens på at sænke deres miljøaftryk ved optimere vaskeprocesserne ved at nedbringe vand-, varme- og kemiforbrug.

Læs hele rapporten her.

Relateret indhold